Black screen on switching char

Hi,

Since this latest patch I have been having a weird issue. Whenever I am switching characters the screen tends to turn black. I can still hear game sounds, but thats it really.

OS Name Microsoft Windows 7 Ultimate
Version 6.1.7601 Service Pack 1 Build 7601
Other OS Description Not Available
OS Manufacturer Microsoft Corporation
System Name ROB-PC
System Manufacturer System manufacturer
System Model System Product Name
System Type X86-based PC
Processor Intel(R Core(TM i7 CPU 860 @ 2.80GHz, 2808 Mhz, 4 Core(s, 8 Logical Processor(s
BIOS Version/Date American Megatrends Inc. 1702, 24-5-2010
SMBIOS Version 2.6
Windows Directory C:Windows
System Directory C:Windowssystem32
Boot Device DeviceHarddiskVolume1
Locale United States
Hardware Abstraction Layer Version = "6.1.7601.17514"
User Name Rob-PCRob
Time Zone W. Europe Daylight Time
Installed Physical Memory (RAM 3,00 GB
Total Physical Memory 3,00 GB
Available Physical Memory 1,46 GB
Total Virtual Memory 5,99 GB
Available Virtual Memory 3,92 GB
Page File Space 3,00 GB
Page File C:pagefile.sys


Name ATI Radeon HD 5700 Series
PNP Device ID PCIVEN_1002&DEV_68B8&SUBSYS_E132174B&REV_004&113C73B2&0&0018
Adapter Type ATI display adapter (0x68B8, ATI Technologies Inc. compatible
Adapter Description ATI Radeon HD 5700 Series
Adapter RAM 1,00 GB (1.073.741.824 bytes
Installed Drivers aticfx32.dll,aticfx32.dll,aticfx32.dll,atiumdag.dll,atidxx32.dll,atiumdva.cap
Driver Version 8.821.0.0
INF File oem52.inf (ati2mtag_Evergreen section
Color Planes Not Available
Color Table Entries 4294967296
Resolution 1920 x 1080 x 60 hertz
Bits/Pixel 32
Memory Address 0xE0000000-0xEFFFFFFF
Memory Address 0xF7CC0000-0xF7CDFFFF
I/O Port 0x0000B000-0x0000B0FF
IRQ Channel IRQ 4294967293
I/O Port 0x000003B0-0x000003BB
I/O Port 0x000003C0-0x000003DF
Memory Address 0xA0000-0xBFFFF
Driver c:windowssystem32driversatikmpag.sys (8.14.1.6187, 233,00 KB (238.592 bytes, 26-1-2011 22:13


It ONLY happens when I play WoW. All other games are fine. The pc is scanned on virusses/spyware. Ive uninstalled my cards drivers, Ive installed the latest drivers, Ive uninstalled again and used the Windows Update feature for drivers and all the latest Windows update. It all doesnt make a difference.

Come and give me some technical things to test. Im a nerd and proud of it!

Edit: Pasted the DXDiag file

------------------
System Information
------------------
Time of this report: 5/5/2011, 11:36:18
Machine name: ROB-PC
Operating System: Windows 7 Ultimate 32-bit (6.1, Build 7601 Service Pack 1 (7601.win7sp1_rtm.101119-1850
Language: Dutch (Regional Setting: Dutch
System Manufacturer: System manufacturer
System Model: System Product Name
BIOS: BIOS Date: 05/24/10 10:30:13 Ver: 08.00.15
Processor: Intel(R Core(TM i7 CPU 860 @ 2.80GHz (8 CPUs, 2.8GHz
Memory: 3072MB RAM
Available OS Memory: 3070MB RAM
Page File: 2227MB used, 3911MB available
Windows Dir: C:Windows
DirectX Version: DirectX 11
DX Setup Parameters: Not found
User DPI Setting: Using System DPI
System DPI Setting: 96 DPI (100 percent
DWM DPI Scaling: Disabled
DxDiag Version: 6.01.7601.17514 32bit Unicode

------------
DxDiag Notes
------------
Display Tab 1: No problems found.
Sound Tab 1: No problems found.
Sound Tab 2: No problems found.
Sound Tab 3: No problems found.
Sound Tab 4: No problems found.
Input Tab: No problems found.

--------------------
DirectX Debug Levels
--------------------
Direct3D: 0/4 (retail
DirectDraw: 0/4 (retail
DirectInput: 0/5 (retail
DirectMusic: 0/5 (retail
DirectPlay: 0/9 (retail
DirectSound: 0/5 (retail
DirectShow: 0/6 (retail

---------------
Display Devices
---------------
Card name: ATI Radeon HD 5700 Series
Manufacturer: ATI Technologies Inc.
Chip type: ATI display adapter (0x68B8
DAC type: Internal DAC(400MHz
Device Key: EnumPCIVEN_1002&DEV_68B8&SUBSYS_E132174B&REV_00
Display Memory: 2294 MB
Dedicated Memory: 1015 MB
Shared Memory: 1279 MB
Current Mode: 1920 x 1080 (32 bit (60Hz
Monitor Name: Generic PnP Monitor
Monitor Model: PLE2208HDSV
Monitor Id: IVM560E
Native Mode: 1920 x 1080(p (60.000Hz
Output Type: HD15
Driver Name: aticfx32.dll,aticfx32.dll,aticfx32.dll,atiumdag.dll,atidxx32.dll,atiumdva.cap
Driver File Version: 8.17.0010.1065 (English
Driver Version: 8.821.0.0
DDI Version: 11
Driver Model: WDDM 1.1
Driver Attributes: Final Retail
Driver Date/Size: 1/27/2011 00:00:32, 596480 bytes
WHQL Logod: Yes
WHQL Date Stamp:
Device Identifier: {D7B71EE2-2BF8-11CF-D270-38C1BEC2C535}
Vendor ID: 0x1002
Device ID: 0x68B8
SubSys ID: 0xE132174B
Revision ID: 0x0000
Driver Strong Name: oem52.inf:ATI.Mfg.NTx86.6.0:ati2mtag_Evergreen:8.821.0.0:pciven_1002&dev_68b8
Rank Of Driver: 00E62001
Video Accel: ModeMPEG2_A ModeMPEG2_C
Deinterlace Caps: {6E8329FF-B642-418B-BCF0-BCB6591E255F}: Format(In/Out=(YUY2,YUY2 Frames(Prev/Fwd/Back=(0,0,1 Caps=VideoProcess_YUV2RGB VideoProcess_StretchX VideoProcess_StretchY DeinterlaceTech_PixelAdaptive
{335AA36E-7884-43A4-9C91-7F87FAF3E37E}: Format(In/Out=(YUY2,YUY2 Frames(Prev/Fwd/Back=(0,0,0 Caps=VideoProcess_YUV2RGB VideoProcess_StretchX VideoProcess_StretchY DeinterlaceTech_BOBVerticalStretch
{5A54A0C9-C7EC-4BD9-8EDE-F3C75DC4393B}: Format(In/Out=(YUY2,YUY2 Frames(Prev/Fwd/Back=(0,0,0 Caps=VideoProcess_YUV2RGB VideoProcess_StretchX VideoProcess_StretchY
{6E8329FF-B642-418B-BCF0-BCB6591E255F}: Format(In/Out=(UYVY,UYVY Frames(Prev/Fwd/Back=(0,0,1 Caps=VideoProcess_YUV2RGB VideoProcess_StretchX VideoProcess_StretchY DeinterlaceTech_PixelAdaptive
{335AA36E-7884-43A4-9C91-7F87FAF3E37E}: Format(In/Out=(UYVY,UYVY Frames(Prev/Fwd/Back=(0,0,0 Caps=VideoProcess_YUV2RGB VideoProcess_StretchX VideoProcess_StretchY DeinterlaceTech_BOBVerticalStretch
{5A54A0C9-C7EC-4BD9-8EDE-F3C75DC4393B}: Format(In/Out=(UYVY,UYVY Frames(Prev/Fwd/Back=(0,0,0 Caps=VideoProcess_YUV2RGB VideoProcess_StretchX VideoProcess_StretchY
{5A54A0C9-C7EC-4BD9-8EDE-F3C75DC4393B}: Format(In/Out=(YV12,0x32315659 Frames(Prev/Fwd/Back=(0,0,0 Caps=
{3C5323C1-6FB7-44F5-9081-056BF2EE449D}: Format(In/Out=(NV12,0x3231564e Frames(Prev/Fwd/Back=(0,0,2 Caps=VideoProcess_YUV2RGB VideoProcess_StretchX VideoProcess_StretchY DeinterlaceTech_PixelAdaptive
{552C0DAD-CCBC-420B-83C8-74943CF9F1A6}: Format(In/Out=(NV12,0x3231564e Frames(Prev/Fwd/Back=(0,0,2 Caps=VideoProcess_YUV2RGB VideoProcess_StretchX VideoProcess_StretchY DeinterlaceTech_PixelAdaptive
{6E8329FF-B642-418B-BCF0-BCB6591E255F}: Format(In/Out=(NV12,0x3231564e Frames(Prev/Fwd/Back=(0,0,1 Caps=VideoProcess_YUV2RGB VideoProcess_StretchX VideoProcess_StretchY DeinterlaceTech_PixelAdaptive
{335AA36E-7884-43A4-9C91-7F87FAF3E37E}: Format(In/Out=(NV12,0x3231564e Frames(Prev/Fwd/Back=(0,0,0 Caps=VideoProcess_YUV2RGB VideoProcess_StretchX VideoProcess_StretchY DeinterlaceTech_BOBVerticalStretch
{5A54A0C9-C7EC-4BD9-8EDE-F3C75DC4393B}: Format(In/Out=(NV12,0x3231564e Frames(Prev/Fwd/Back=(0,0,0 Caps=VideoProcess_YUV2RGB VideoProcess_StretchX VideoProcess_StretchY
{5A54A0C9-C7EC-4BD9-8EDE-F3C75DC4393B}: Format(In/Out=(IMC1,UNKNOWN Frames(Prev/Fwd/Back=(0,0,0 Caps=
{5A54A0C9-C7EC-4BD9-8EDE-F3C75DC4393B}: Format(In/Out=(IMC2,UNKNOWN Frames(Prev/Fwd/Back=(0,0,0 Caps=
{5A54A0C9-C7EC-4BD9-8EDE-F3C75DC4393B}: Format(In/Out=(IMC3,UNKNOWN Frames(Prev/Fwd/Back=(0,0,0 Caps=
{5A54A0C9-C7EC-4BD9-8EDE-F3C75DC4393B}: Format(In/Out=(IMC4,UNKNOWN Frames(Prev/Fwd/Back=(0,0,0 Caps=
{5A54A0C9-C7EC-4BD9-8EDE-F3C75DC4393B}: Format(In/Out=(S340,UNKNOWN Frames(Prev/Fwd/Back=(0,0,0 Caps=
{5A54A0C9-C7EC-4BD9-8EDE-F3C75DC4393B}: Format(In/Out=(S342,UNKNOWN Frames(Prev/Fwd/Back=(0,0,0 Caps=
D3D9 Overlay: Not Supported
DXVA-HD: Not Supported
DDraw Status: Enabled
D3D Status: Enabled
AGP Status: EnabledWhen the screen turns black can you alt-tab or anything?

Try in a selective boot:
To Enable selective startup please follow the following steps:

1. Press the Windows Key + R
2. Type msconfig in the Open text area and click Ok
3. When on the General tab, choose Selective Startup and untick Load Startup items
4. Click Apply and then Ok to restart Windows using a selective startup.

Hi,

Tried that all ready, forgot to mention. /bonk I wanted to make sure that it wasnt any of the software running was causing the problem. All that boots with it my system is MSN/Skype/Bitdefender and Iphone/Itunes software. I also unplugged all usb devices as HDs, Headsets and all that.

I find it a bit odd that it started to happen after the patch. Did the devs change anything in the hardware profile of wow?

Edit: Ive also reset my Addons/WTF folder

At which stage do you get a black screen?

Since this latest patch I have been having a weird issue. Whenever I am switching characters the screen tends to turn black. I can still hear game sounds, but thats it really.

I can alt tab and stuff , I play windowed, but tested full screen also, the pc doesnt crash. And sometimes the game comes back after a couple of minutes I have noticed.

 
FAIL (the browser should render some flash content, not this).

Cataclysm is a trademark, and World of Warcraft and Blizzard Entertainment are trademarks or registered trademarks of Blizzard Entertainment, Inc. in the U.S. and/or other countries.

This site is in no way associated with Blizzard Entertainment

Valid XHTML & CSS